sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Laurentiu Floroiu, EFG: Este un an pierdut pentru piata de capital

Indicele BET, care reda evolutia celor mai lichide 10 companii de pe piata, a inregistrat vineri o scadere de 0,35%, pana la nivelul de 5.911,66 puncte, atingand astfel cel mai scazut nivel de la inceputul lunii si pana in prezent.
"Cred ca pe nimeni nu mai intereseaza ce se intampla cu Bursa saptamana viitoare sau peste doua saptamani si toata lumea se gandeste cat si unde sa investeasca de la anul. Pentru mine restul anului este pierdut in ceea ce priveste sperantele pentru o revenire a pietei de capital din Romania", a declarat Laurentiu Floroiu, directorul de tranzactionare al EFG Eurobank Securities.

Evolutia principalului indice al pietei a fost semnificativ influentata de scaderea consemnata de titlurile Petrom (SNP), care au coborat vineri cu 1,11%, inchizand sedinta la nivelul de 0,445 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor cu titlurile companiei petroliere s-a ridicat la numai 0,7 mil. lei.
Scaderea titlurilor Petrom a influentat si indicele energetic BET-NG, care a scazut vineri cu 0,72%, pana la nivelul de 811,33 puncte. Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) nu au consemnat nicio schimbare fata de sedinta precedenta de joi, titlurile companiei fiind tranzactionate la nivelul de 0,053 lei/actiune.
Evolutiile bune ale societatilor de investitii financiare de vineri au reusit sa ridice cotatia indicelui BET-XT, care reda rezultatele celor mai lichide 25 de titluri de pe piata, cu 0,31%, pana la nivelul de 614,48 puncte.