luni, 17 august 2009

Ministrul italian de interne, Roberto Maroni, se află în România pentru două zile

Ministrul italian de interne, Roberto Maroni, începe, miercuri, o vizită oficială de două zile în România, în cadrul căreia va aborda cu ministrul Dan Nica subiecte precum cooperarea în domeniul combaterii criminalităţii organizate, stadiul pregătirilor României de aderare la Schengen sau migraţia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Maroni se află la Bucureşti la invitaţia omologului său român.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi miniştri, vor fi abordate subiecte referitoare la cooperarea bilaterală, la nivelul celor două ministere de interne, în domeniul combaterii criminalităţii organizate în România şi în Italia, precum şi aspecte referitoare la domeniul afacerilor
europene. De asemenea, pe agenda discuţiilor se află stadiul pregătirilor României de aderare la Spaţiul Schengen, politica europeană privind azilul şi migraţia, în perspectiva înfiinţării Biroului European de Sprijin pentru Azil.

Delegaţia italiană va fi prezentă în România timp de două zile, în prima
zi fiind prevăzută şi vizitarea, la Constanţa, a Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului
la Marea Neagră (SCOMAR).

În cea de-a doua zi, joi, delegaţia italiană condusă de ministrul Roberto Maroni se va afla la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde va avea o întâlnire de lucru cu delegaţia română din care vor face parte, alături de Dan Nica, ministrul administraţiei şi internelor, inspectorii generali ai Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române.

După întâlnirea bilaterală de joi, în jurul orei 10.30, cei doi miniştri vor susţine declaraţii de presă, precizează comunicatul MAI.