luni, 17 august 2009

PD-L consideră că raportul CE este un semnal de încredere pentru Guvernul Boc şi ministrul Predoiu

Preşedintele Camerei
Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat astăzi că raportul pe justiţie al CE transmite "un semnal de încredere" în privinţa Guvernului Emil Boc, fapt pentru care PD-L nu susţine o posibilă demisie a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.


Anastase a afirmat că, pe lângă "nuanţele critice" ale raportului Comisiei Europene, "totuşi există şi o veste bună, anume aceea că nu conţine activarea clauzei de salvgradare".

"Este un document
care remarcă progresele făcute în reformarea justiţiei şi întărirea statului de drept realizată de Guvernul Boc, şi acest lucru apare explicit în raport. Ţinând cont de faptul că acest Guvern a avut un timp relativ scurt la dispoziţie este până la urmă şi un semnal de încredere pe care acest raport îl transmite, un semnal de încredere al CE în Guvernul Boc", a declarat Anastase.

În momentul în care a fost întrebată care este poziţia PD-L dacă social-democraţii vor solicita demisia ministrului Predoiu, Anastase a întărit afimaţia.

"Pot să remarc un singur lucru, că în acest raport semnalul de încredere este clar şi revine de câteva ori în cadrul lui pentru Guvernul Boc. Să nu uităm că şi ministrul Justiţiei este parte a acestui Guvern şi nu am sesizat accente critice. Cred că e important să ne focalizăm pe ceea ce avem de făcut şi nu pe sancţionare, ci pe corijarea lucrurilor care trebuie într-adevăr corijate. Şi din acest punct de vedere responsabilitatea este de ansamblu a întregii clase politice, şi nu punctuale", a mai spus Anastase, precizând că PSD nu a cerut până acum oficial demisia ministrului Justiţiei.