vineri, 27 martie 2009

Comisia de Disciplină a decis: Rapid pierde cu 0-3!

După o întâlnire ce a durat mai bine de 8 ore, Comisia de Disciplină a FRF a hotărât: Steaua câştigă cu 3-0 derby-ul cu Rapid, la masa verde.

ZIUA CEA MAI LUNGĂ

Povestea, minut cu minut

Toţi cei implicaţi, într-un fel sau altul, în „cazul Bricheta“ au avut ieri parte de o zi infernală. Începute după- amiază, deliberările s-au întins până după miezul nopţii.

> Ora 16.00. „E cea mai grea zi din viaţa mea“, mărturiseşte, când ajunge la sediul LPF, Daniel Cernat, preşedintele Comisiei de Disciplină.

> Ora 17.00. Discuţiile încep în forţă. Se vor prelungi până târziu, în noapte.

> Ora 22.00. Au trecut cinci ore şi oamenii încep să cedeze. Fotbalistul rapidist Cristian Săpunaru părăseşte tremurând sediul LPF. „Nu mai pot! Sunt răcit cobză, mi s-a făcut rău şi mi-au dat voie să plec acasă“, spune jucătorul.

> Ora 22.10. Oficialul rapidist Nicolae Manea e dat afară din încăperea unde se derulează audierile. Persoane care asistă la incident povestesc că Manea şi-a ieşit din fire, protestând faţă de modul în care conduc membrii comisiei deliberările.

> Ora 22.20. O firmă
de catering soseşte la sediul LPF pentru a-i aproviziona cu mâncare şi băutură pe cei din clădire.

> Ora 22.33. Se ia, în sfârşit, o decizie! Înfuriat de faptul că ziariştii au reuşit să ia imagini din încăperea unde se judecă, Dumitru Dragomir sună la LPF şi cere amendarea paznicilor!

> Ora 22.50. Pleacă arbitrii Alexandru Deaconu şi Adrian Vidan.

> Ora 22.52. Părăseşte clădirea şi stelistul Florin Lovin. „Nu mai pot de foame!“, se vaită jucătorul.

> Ora 23.10. Unii dintre membrii comisiei ies pe holuri pentru a se dezmorţi.

> Ora 23.40. Comisia de Disciplină încă mai delibera asupra verdictului.

> Ora 01.40. Comisia de Disciplină a decis urmatoarele:

> În cazul derby-ului Rapid - Steaua din etapa a 24-a, Rapid a pierdut meciul la masa verde cu 0-3.

> Rapid va fi nevoită dispute următoarele două partide de pe teren propriu fără spectatori.

> Clubul Rapid va plăti o amendă totală de 53.500 de lei.


Preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, Daniel Cernat a declarat: "Se sancţionează clubul Rapid cu pierderea prin forfait a meciului cu Steaua, scor 0-3, şi o penalitate de 3.500 de lei. Se sancţionează clubul Rapid cu două etape în care vor organiza jocuri cu porţile închise şi o penalitate de 50.000 lei".

> Stelistul Florin Lovin a fost suspendat pentru 4 etape şi amendat cu suma de 6.500 de lei.

Ca urmare a deciziei luate, Steaua se apropie la doar trei puncte de liderul etapei, CFR Cluj şi poate trece pe prima poziţie în cazul în care actualul lider pierde derby-ul de duminică în "Şoseaua Ştefan Cel Mare, cu Dinamo, iar formaţia din Ghencea câstiga cele trei puncte în deplasarea de la Vaslui.

ACCESEAZĂ FIŞIERUL MULTIMEDIA ATAŞAT PENTRU A REVEDEA INCIDENTELE CARE AU DUS LA SUSPENDAREA MECIULUI RAPID-STEAUA

Rapidiştii vor să înapoieze medaliile preşedintelui

Nemulţumiţi de faptul că preşedintele l-a premiat pentru curaj pe arbitrul Alexandru Deaconu, giuleştenii vor să înapoieze distincţiile primite în 2006.

Soluţionarea „cazului Bricheta“ a ţinut şi aseară cu sufletul la gură fotbalul românesc, la mai bine de o săptămână de la meciul care a aprins campionatul intern, Rapid - Steaua, partidă întreruptă de arbitrul Alexandru Deaconu la scorul de 1-0 pentru gazde.

Ieri-dimineaţă, Comisia Centrală a Arbitrilor s-a pronunţat în privinţa deciziei de a întrerupe meciul luată de Deaconu. Revoltaţi de turnura pe care a luat-o cazul, dar şi de atitudinea preşedintelui, rapidiştii au decis ieri să returneze medaliile pe care le-au primit de la Băsescu în primăvara lui 2006!

Rapid a fost reprezentată la audierile de ieri, de la LPF, de George Copos, Constantin Zotta, avocatul Gheorghe Florea şi jucătorul Cristian Săpunaru. La sediul ligii a fost prezentă şi cealaltă parte: steliştii. „Centralul“ Alexandru Deaconu şi „asistentul“ Adrian Vidan au fost audiaţi şi ei de comisie.

Comisia de Disciplină vrea să scoată castanele din foc cu mâna CCA-ului. Într-un comunicat, cei care au analizat comportamentul lui Deaconu se prevalează de regulamentele FIFA pentru a-l susţine pe arbitru. Rapid a contraatacat imediat, făcând apel. Apelul a fost respins.

SPECIALIST

Crăciunescu: „Nu s-a respectat regulamentul“

Foştii mari arbitri ai României susţin, fără echivoc, că Alexandru Deaconu a greşit. În ciuda prieteniei care-l leagă deGigi Becali, Adrian Porumboiu s-a declarat stupefiat de „subţirimea“ raportului întocmit după meci de Alexandru Deaconu. Patronul echipei FC Vaslui consideră că arbitrul se află în culpă: „Faptul că Deaconu spune că a vrut să continue, dar a reluat jocul şi apoi l-a oprit definitiv, pentru că s-a aruncat din nou cu obiecte pe teren, cred că a complicat lucrurile. Raportul arbitrului este unul subţire. Dacă tu vii şi spui că vrei să continui jocul, îl reiei şi îl opreşti definitiv din cauza unei brichete care a zburat pe lângă tine nu e în regulă! Dacă l-ar fi oprit de prima oară, din cauza loviturii primite, era cu totul altceva. Comisiile îşi calcă în bocanci propriile decizii“. „Sunt de acord că raportul a fost superficial“, l-a aprobat Gheorghe Constantin, şeful CCA, pe Porumboiu. Şi Ion Crăciunescu e vehement: „Nu s-a respectat regulamentul“.

TEAMĂ

„S-a format un curent împotriva Rapidului“

Giuleştiul a dat ieri în clocot. Oficialii Rapidului au avut reacţii extrem de dure la adresa celor care dirijează fotbalul românesc. „S-a format un curent împotriva Rapidului. Mai bine ne băgau la închisoare, decât să pierdem la «masa verde»! Sunt sigur că vom mai avea neplăceri în acest sezon. Orice sentinţă s-ar da, vom face apel! Clubul Rapid nupoate fi călcat în picioare!“, a declarat ieri, la amiază, Marian Rada, înscăunat antrenor principal de la Rapid după demisia lui Mircea Rednic. Rada s-a revoltat şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu. „Vrem să returnăm medaliile primite de la preşedinţie după sferturile de finală ale Cupei UEFA (n.r. - fază a competiţiei în care Rapid a înfruntatSteaua)!“. Atitudinea a fost provocată de gestul preşedintelui, care l-a premiat, la Cotroceni, pe arbitrul Alexandru Deaconu pentru „curajul“ de a întrerupe meciul din Giuleşti!