vineri, 27 martie 2009

„Streetlight“ din 10 ţări şi o oră fără lumină

Weekendul vine cu propuneri diverse: puteţi alege un spectacol paşnic despre violenţă, dezbateri despre poezie, teatru sau petreceri.

Un sfârşit de săptămână în care „combinaţii“ e cuvântulcheie. La Sala Palatului, în această seară, de la ora 19.00, trupa italiană Gen Rosso, cu 18 membri din zece ţări de pe cinci continente, va prezenta un spectacol ce a avut mare succes în toată lumea: „Streetlight - The Musical“.

Actorii-dansatori-cântăreţi de la Gen Rosso au un mesaj clar de transmis: „Poţi fi puternic fără violenţă“. Show-ul lor este inspirat din povestea reală a unui tânăr dintr-o suburbie a oraşului american Chicago, care s-a luptat, cu preţul vieţii, prin muzică şi dans, să trăiască altfel decât într-un mediu violent.

Timpuri Noi şi poezie în club

Spectacolul din această seară de la Sala Palatului îi va avea în deschidere pe băieţii de la Timpuri Noi şi va dura aproximativ două ore. Genurile muzicale vor fi între cele mai diverse: hip-hop, rock, blues, rap, tango, muzică africană, celtică, rock’n’roll şi pop. Biletele se mai găsesc pe www.bilet.ro, la Sala Palatului, magazinul Muzica, Flamingo (Unirea), Music Shop (Str. Batiştei) şi la Librăria „Sf. Iosif“. Iar preţul pentru un spectacol în limba engleză, care va fi subtitrat în română, este de 20 de lei.

În Club A, tot astăzi, dar de la ora 18.00, poeta Miruna Vlada şi Bookblog vă invită la o dezbatere despre „Cui îi mai pasă de poezie“. Vor recita Cătălin Mirea şi Viorel Păunescu.

Premii pentru DJ-i şi „Ora Pământului“

La o oră târzie din noapte nu se poate fără muzică şi dans. La World Trade Plaza - Sofitel, vor fi premiaţi, în această seară, cei mai buni DJ-i ai anului. Amfitrioana galei, care va începe la ora 23.00, este Cosmina Păsărin. Spectacolul se anunţă grandios: SAMIM, Miguel Toro, Faster şi Narcissa sunt doar câţiva dintre cei care vor înfierbânta atmosfera.

În acelaşi timp, în clubul The Office, în cadrul aniversării a „10 ani, 10 petreceri“, organizatorii vă propun o seară de remember: „Made in Romania“. Veţi asculta muzica anilor ’80, de la noi şi de la alţii, iar barmanii vor avea grijă să vă surprindă cu adecvarea la tema petrecerii: costume de pe vremea „lu’ Ceaşcă“.

Sâmbătă seară, între 20.00 şi 21.00, faceţi un serviciu Pământului şi stingeţi lumina şi televizoarele. La asta îndeamnă Green Hours, care s-a raliat programului internaţional „Ora Pământului“, alături de alte 24 de oraşe din întreaga lume.

Duminică, la Circul Globus, de la ora 15.00 şi apoi de la ora 18.30, îi veţi putea vedea pentru ultima oară pe laureaţii Galelor Circului, ediţia a VIII-a. Dacă n-aţi văzut spectacolul, e păcat să nu profitaţi de ultimele reprezentaţii.

POFTIŢI LA TEATRU!

Scene de pe Broadway şi improvizaţie

Din programul ofertant al teatrelor din Capitală am ales trei spectacole de neocolit:

MUSICAL. „Cabaret“, „Chicago“, „Cats“, „Fantoma de la operă“, „Evita“ - cele mai frumoase momente din 14 musicaluri americane celebre sunt prezentate în „Broadway. Bucureşti“, astă-seară, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“. Spectacolul, pe care au acceptat să-l realizeze mari regizori şi coregrafi români - între care Alexandru Tocilescu, Ion Caramitru, Beatrice Rancea, Răzvan Dincă, Răzvan Mazilu, Florin Fieroiu - este programat pentru ora 19.00. Biletele de intrare pe „Broadway. Bucureşti“ costă 10,5 şi 16,8 lei (sau 5,25 lei - tarif redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari).

IMPROVIZAŢIE. Prima ediţie a Campionatului Naţional de Teatru de Improvizaţie, „Comedy Night Party“, se desfăşoară mâine-noapte, pe scena Teatrului Metropolis. Şase echipe înscrise în competiţia de teatru fără texte - Contact, Improvizaţi, Sahtior Colceag, Olimpique Birlic, Deletzi şi Compasul - se vor întrece, de sâmbătă seara, la ora 21.00, până duminică dimineaţă, la ora 5.00. Concurenţii se vor înfrunta în cadrul unor meciuri concepute pe sistem eliminatoriu. Trupele vor juca teatru la sugestia publicului, vor inventa poveşti, vor improviza pe muzică şi în limbi străine. Cine va convinge şi audienţa, şi juriul de specialitate îşi va aduce show-ul în programul de spectacole de la Metropolis. Biletul de intrare la Campionat costă 31,80 lei (21,20 lei - redus).

POVEŞTI. Aniel, o fetiţă pasionată de noile tehnologii, îşi doreşte şi reuşeşte să devină Scufiţa Roşie, în spectacolul regizat de Sorana Coroamă Stanca la Teatrul „Ion Creangă“. Basmul scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm urcă pe scenă în variantă modernă, cu o Scufiţă Roşie cu laptop pe braţe şi cu Chausette băcanul în proiecţii video
. Cel mai bun spectacol al Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“ 2006, „De-aş fi Scufiţa Roşie“, se joacă pe scena teatrului din Piaţa Amzei, astăzi, de la ora 11.00. (Oana Botezatu)