joi, 9 iulie 2009

"Fritzl 2", arestat în Polonia

Un polonez a fost arestat după ce şi-a sechestrat şi violat fiica timp de şase ani, a anunţat poliţia poloneză, citată de AFP.

Bărbatul de 45 de ani a fost arestat într-un oraş din centrul Poloniei, în timp ce încerca să fugă. Săptămâna trecută, fata abuzată şi mama ei au făcut o plângere la sediul poliţiei din oraşul Siemiatycze.

Fata a fost sechetrată de tatăl său de la vârsta de 14 ani şi a născut doi copii
, în 2005 şi 2007. "Copiii au fost probabil rezultatul violurilor", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei poloneze, care a adăugat că cei doi copii au fost abandonaţi la naştere.

"Tatăl său a obligat-o să trăiască iadul pe pământ. Ea a fost violată, sechestrată şi ameninţată cu cuţitul', a afirmat pentru televiziune un ofiţer apropiat de anchetă.

Polonezul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost inculpat pentru viol şi sechestrare de persoană şi riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

În urmă cu cinci luni, în aprilie 2008, cazul austriacului Josef Fritzl a făcut înconjurul lumii. Fritzl a fost acuzat şi condamnat pentru că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani. În peste două decenii de sechestru şi violuri, Elizabeth Fritzl a născut şapte copiii.