luni, 20 iulie 2009

Peste o sută de mii de persoane din Sibiu nu vor avea marţi apă potabilă din cauza unor lucrări

este o sută de mii de persoane din municipiul Sibiu vor rămâne, marţi, fără apă potabilă, iar miercuri, presiunea acesteia va fi scăzută, din cauza unor lucrări de reabilitare a staţiei de tratare a apei potabile, informează MEDIAFAX

"Pentru a se putea face lucrări de refacere a hidroizolaţiei interioare şi de înlocuire a conductelor şi a vanelor care deservesc aceste rezervoare, este necesară scoaterea temporară din funcţiune a acestora.
În acest scop au fost făcute nişte lucrări de bypasare pentru a se putea asigura alimentarea cu apă a consumatorilor în condiţii normale, dar pentru a fi puse în funcţiune aceste lucrări de bypasare este necesară oprirea temporară a apei în unele zone", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul tehnic al CS Apă Canal Sibiu, Ioan Banciu.

Furnizarea apei potabile va fi oprită, marţi, de la 8.00 dimineaţa, pentru o perioadă de 24 de ore.

Mii de locuitori din judeţul Sibiu, dar şi cei din localităţile învecinate - Şelimbăr, Şura Mică şi Ocna Sibiului vor rămâne fără apă potabilă.

În acelaşi timp, în restul zonelor din oraş presiunea apei va fi scăzută. Reumplarea rezervoarelor va dura
aproximativ 48 de ore, astfel că şi miercuri presiunea apei va fi scăzută.

Specialiştii de la Apă Canal spun că după aceste intervenţii se va îmbunătăţi furnizarea apei potabile atât calitativ, cât şi cantitativ.