joi, 9 iulie 2009

Un sindicat american influent doreşte destituirea guvernatorului Arnold Schwarzenegger

uternicul sindicat al gardienilor de penitenciare din California a anunţat că a lansat luni prima etapă a unei proceduri de destituire a guvernatorului Arnold Schwarzenegger.

Purtătorul de cuvînt al Asociaţiei ofiţerilor de penitenciare din California, Lance Corcoran, care se confruntă cu o criză bugetară, a declarat că "acest guvenator nu a făcut nimic". "Avem unul dintre cele mai mari
deficite bugetare din istoria Californiei. Ne aflăm într-una dintre cele mai lungi crize bugetare", a adăugat Corcoran, al cărui sindicat are 34.000 de membri, este reputat pentru capacitatea de a strânge fonduri şi este în conflict cu guvernatorul din 2006 pe tema condiţiilor de lucru.

Guvernatorul republican, ales la conducerea celui mai bogat stat în 2003, în urma destituirii prin referendum a predecesorului său democrat, implicat într-o criză financiară severă, a promis că nu se va lăsa intimidat "de aceşti tipi". "Statul nu ar trebui să cheltuie mai mult decât trebuie, iar tacticile lor de intimidare nu mă vor face să-mi schimb părerea", a subliniat el.

Reprezentanţii Californiei nu reuşesc să ajungă la un acord asupra noului buget, la 70 de zile de la data-limită, 1 iulie. Statul are un deficit bugetar de circa 15 miliarde de dolari
.