sâmbătă, 21 februarie 2009

Amicii adolescentei dispărute au fost supuşi testului poligraf

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în cazul adolescentei de 15 ani, din Cernavodă, despre care se crede că s-ar fi înecat în urmă cu nouă zile în canalul de aducţiune de lîngă localitatea Seimenii Mici. După ce autorităţile au căutat, fără succes, timp de patru zile, cadavrul Alinei Elena Slav, miercurea trecută adolescenta a fost dată în urmărire, o zi mai tîrziu scotocirile fiind oprite. Oamenii legii nu exclud posibilitatea ca tînăra să fi fost răpită, cercetînd şi această pistă. Ieri, anchetatorii i-au supus testului poligraf pe cei doi tineri care se aflau cu Alina Elena Slav în ziua dispariţiei, pentru a se convinge că tinerii spun adevărul. În funcţie de rezultatul expertizei, oamenii legii vor continua cercetările. Edmund Gedeon Pricop şi Mihai Alexandru Luca, ambii de 18 ani, din Cernavodă, le-au povestit oamenilor legii că au mers împreună cu Alina Elena Slav pe malul canalului de aducţiune din apropierea localităţii Seimenii Mici pentru a face o baie. Ei susţin că ar fi intrat în apă şi au lăsat-o pe fată să-i aştepte pe dig. În timp
ce se îndepărtau de mal înot, băieţii susţin că ar fi auzit strigătele de ajutor ale adolescentei care alunecase în apă şi se zbătea să rămînă la suprafaţă. Ei spun că s-au întors pentru a încerca să o salveze, dar, pînă să ajungă la ea, Alina Elena Slav a fost înghiţită de ape. Încă din ziua în care tînăra a dispărut, în oraşul Cernavodă au apărut zvonuri potrivit cărora adolescenta ar fi fost răpită de proxeneţi. Cu toate acestea, ea a fost dată în urmărire după patru zile. Poliţiştii spun că au luat această măsură atît de tîrziu pentru că abia după ce trupul neînsufleţit al fetei nu a fost găsit, dispariţia ei a devenit suspectă.

Minora are 1,50 metri înălţime, păr şaten închis, tuns scurt, ochi căprui şi este corpolentă. Are o cicatrice la arcada stîngă, nu foarte vizibilă, iar în ziua dispariţiei purta o pereche de blugi de culoare neagră şi o bluză roz. Cei care pot furniza informaţii cu privire la Alina Elena Slav sunt rugaţi să apeleze linia unică 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.