sâmbătă, 21 februarie 2009

Nationala provinciei

Peste 3.000 de suporteri au asistat la antrenamentul reprezentativei tricolore de la Piatra Neamt.

Moldovenii au dat navala sa vada driblingurile lui Mutu, noua freza a lui Tamas sau pe eroul local Goian, dind apa la moara Federatiei Romane de Fotbal sa aleaga provincia pentru meciurile nationalei in detrimentul Bucurestiului macinat de rivalitatile galeriilor de la Dinamo, Steaua si Rapid. Chiar daca atacantul Fiorentinei si fundasul de la Celta au fost menajati, 3.000 de oameni si-au pierdut vremea in tribunele stadionului din Piatra Neamt la primul antrenament de dupa istoricul rezultat de la Rotterdam. Nu aceiasi vor fi si miercuri seara, pentru ca Gheorghe Stefan a impartit o parte dintre bilete camarilei din institutiile locale. Pentru intretinerea atmosferei, oficialii FRF au jucat o partida demonstrativa impotriva juniorilor clubului LPF Olimpia Piatra Neamt, pe care au si pierdut-o cu 2-4.

„Am gasit conditii de pregatire foarte bune la Piatra Neamt. Le multumesc suporterilor care au venit la antrenament si le marturisesc faptul ca nu ma asteptam ca atita amar de lume sa scandeze numele nationalei la un simplu antrenament“, a declarat Piturca, in timp
ce Mutu a remarcat ca gazonul a fost protejat de ploile abundente cu o prelata si vestiarele mai moderne decit in Olanda.

Usor accidentat, Mutu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va juca miercuri. El va face cuplu in atac cu Marica, jucator care a confirmat si el tratativele cu AS Roma: „Visez sa joc la unul din primele cluburi din lume. Totti este un mare jucator, la fel ca si Mexes, De Rossi sau prietenul meu Chivu. Pot juca atacant, virf retras si chiar in banda“.