sâmbătă, 21 februarie 2009

Va salva vieti cu avionul

Silviu Prigoana are o mare pasiune pentru zbor. Omul de afaceri detine deja trei avioane de capacitate mica, dar vrea sa cumpere unul mai spatios, cu 10 locuri, cu care, pe langa faptul ca isi va plimba prietenii, va mai face si operatiuni de salvare.

Milionarul are deja trei avioane, fiecare cu cate doua locuri. Unul este pentru el si a costat 80.000 de euro, pentru ca este dotat cu echipament de noapte pentru siguranta zborului. Altul este pentru baiatul sau cel mare, Honorius. Nu are echipament de noapte si tocmai de aceea a costat 'doar' 60.000 de euro. In fine, cel de-al treilea este pentru asociatul sau si a costat cam 70.000 euro.

Acum insa mai vrea unul. 'Intentionez sa-mi cumpar curand un avion mai spatios, cu 10 locuri si cu doua motoare
, pentru a-mi plimba familia si prietenii, dar pentru a-l putea folosi si la operatiuni de salvare', ne-a declarat Silviu Prigoana. 'In caz de extrema urgenta, o sa dam o mana de ajutor. Daca va fi nevoie de un transplant de organe sau de altceva, eu ma sui in avion si merg pana unde este nevoie, indiferent de persoana', spune Prigoana. Pretul acestui avion porneste de la 300.000 de euro.

Are firma de avioane

Pentru ca a inceput sa faca afaceri 'la inaltime', Silviu Prigoana a infiintat firma Aerosal, profilata pe comercializarea, dar si productia de aparate de zbor ultralight. Omul de afaceri are pana acum la activ peste 200 de ore de zbor si face in prezent cursuri pentru obtinerea brevetului de noapte.