urmează dascălii, preoţii, poliţiştii şi magistraţii
Săptămâna trecută, la Complexul Turistic Poiana Zânelor, profesionişti din diverse domenii au participat la un curs de formare care face parte din campania
de educare cu privire la drepturile copilului, desfăşurat de Agenţia Naţională de Protecţie a Drepturilor Copilului, printr-un proiect PHARE. Astfel, în perioada 19-21 martie au luat parte la acest curs 25 de asistenţi sociali şi mediatori sanitari, iar între 22 şi 24 martie au fost instruite 20 de cadre medicale. Formatorii au provenit din diverse instituţii care au printre atribuţii şi promovarea şi protecţia drepturilor copilului: Adela Cârcu - directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Elena Neţan - directorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, Marin Mic - directorul Fundaţiei “Inocenţi” şi Dumitru Văduva - comisar la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Scopul acestor întâlniri este sensibilizarea profesioniştilor de a creşte gradul de înţelegere a rolului şi responsabilităţilor pe care le au în protecţia şi promovarea drepturilor copilului. “Profesioniştii trebuie să-şi asume aceste responsabilităţi, dar să cunoască şi rolul celorlalte categorii profesionale, pentru a forma o echipă multidisciplinară la nivel local. Ei fiind «lideri» ai comunităţii, au posibilitatea de a responsabiliza părinţii şi de a mobiliza cetăţenii pentru respectarea drepturilor tuturor copiilor”, a completat Adela Cârcu.
Luna viitoare, alte patru categorii de profesionişti vor participa la acest curs de formare, şi anume în 16-18 aprilie - cadre didactice şi preoţi, iar în 19-21 aprilie - poliţişti şi judecători/procurori.