sâmbătă, 21 februarie 2009

“Poate a fost blat”

Hristo Stoicikov a insinuat ieri, la postul de radio Darik, ca partida Olanda România a fost aranjata.

Selectionerul Bulgariei parca a înnebunit! Ieri dupa-amiaza, într-o declaratie acordata postului de radio Darik despre egalul dintre Olanda si România, el a sugerat existenta unui aranjament: “Olanda - România a fost un meci slab, ambele echipe jucând foarte prost, si s-ar putea ca ele sa fi decis sa-si împarta punctele!”.

Afirmatia este hazardata si lipsita de realism, pentru ca de aici rezulta ca si în retur va fi un scor similar, ceea ce ar duce la pierderea a câte doua puncte de fiecare echipa. De fapt, fostul “Balon de Aur” nu e la prima ciudatenie pe un astfel de subiect, legat de aranjamente
, de când se afla pe banca Bulgariei. Unul dintre motivele pentru care relatia sa cu Stilian Petrov s-a stricat prima data a fost acuzatia lansata de selectioner la adresa a cinci jucatori, printre care Berbatov, Kisisev si Petrov, dupa esecul împotriva Croatiei suferit în preliminariile CM 2006, conform careia acestia ar fi primit bani de la adversari ca sa piarda.
Ciudatenia comportamentului lui Stoicikov când vine vorba de români reiese si din faptul ca le-a interzis în cantonament jucatorilor sai sa mai scoata o vorba despre meciul de la Rotterdam, dupa ce unul dintre ei si-a exprimat admiratia pentru evolutia fundasilor centrali Tamas si Goian.

Nu doar Stoicikov a luat foc dupa remiza tricolorilor. Si secundul Dimitar Dimitrov a spus ca a vazut doua echipe slabe, cel mai prost joc al Olandei de mult timp
încoace, iar faptul ca românii se cred favoriti alaturi de batavi, excluzându-i din calcule pe bulgari, e o dovada de lipsa de respect. Totodata, Dimitrov avertizeaza asupra “pericolului Belarus” în meciurile de la Minsk, fiind convins ca macar una din cele trei care lupta la calificare se va împiedica în spatiul ex-sovietic.

Nici fostul selectioner, Dimitar Penev, nu l-a iertat pe Victor Piturca pentru faptul ca românul vede în România principala favorita la locul 1: “Piturca uita ca miercuri (n.r. - mâine), daca totul va fi conform calculelor, noi si românii vom avea tot acelasi numar de puncte, iar Olanda ar putea ramâne prima, dar cu un meci în plus”.