sâmbătă, 21 februarie 2009

Romanii s-au inecat la Mondialele de natatie de la Melbourne

Romanii se intorc cu coada intre picioare de la Campionatele Mondiale de Natatie din Australia, singura exceptie numindu-se Razvan Florea, care, ieri, a obtinut biletele pentru Beijing. Nationala de polo a ratat calificarea in sferturile de finala, in timp
ce vedetele delegatiei, Camelia Potec, Dragos Coman si Larisa Lacusta, nu au obtinut nici macar un loc in finale, ratand si calificarea la Olimpiada de la Beijing. Pentru ei vor urma, insa, alte doua concursuri in acest an in care pot obtine biletele pentru China.

Cea mai performanta echipa romaneasca, Nationala de polo, a incheiat, ieri dimineata, conturile la Campionatele Mondiale de la Melbourne. Calificata din Grupa D de pe locul 3, Romania a fost invinsa in barajul de calificare pentru sferturile de finala, scor 7-8, de catre Grecia. Echipa României a fost departe de forma buna din ultimul meci din grupa, cu Ungaria, fapt care a costat-o decisiv, ratând nu doar calificarea în sferturile de finala, ci implicit îndeplinirea obiectivului, adica o clasare în primele sase locuri, cu sperante de lupta la o medalie. La ultima editie a CM, nationala tricolora s-a clasat pe locul 6. Acum îi ramâne doar varianta disputarii unui joc de clasament, care va avea loc, miercuri, de la ora 4.40 dimineata, în compania formatiei învinse din meciul dintre Australia si Italia.

Florea a prins biletele pentru Beijing
Constanteanul Razvan Florea a salvat onoarea inotului romanesc. El si-a asigurat calificarea la JO de la Beijing, terminând semifinala cursei de 100 m spate din cadrul CM de la Melbourne cu timpul de 55,02. Florea s-a încadrat în baremul pentru Olimpiada, care era de 55,14, dar a ratat calificarea în finala pentru zece sutimi de secunda, având al zecelea timp al semifinalelor. Razvan Florea îsi pune, insa, mari sperante în proba de 200 m spate, în care va concura pe 29 martie cu gândul la o medalie. Camelia Potec si Dragos Coman au ratat, pe rand, finalele, dar si sansa de a se califica la JO de la Beijing. Dupa cum au debutat la Campionatele Mondiale de la Melbourne, înotatorii români sigur nu vor avea un an linistit.

Marile dezamagiri vin de la Potec si Coman
Înainte de a pleca spre Australia, Camelia Potec, Razvan Florea, Dragos Coman si compania nu au promis medalii, spunand ca prioritara pentru ei e calificarea la Olimpiada din 2008. Din pacate, nici unul dintre cei cinci români care au luat startul duminica nu a reusit sa treaca de serii. Dragos Coman a realizat al 17-lea timp la 400 m liber, Larisa Lacusta a fost a 31-a la 200 m mixt, Norbert Trandafir a fost al 68-lea la 50 m fluture, iar Valentin Preda al 25-lea la 100 m bras. Cel mai onorabil a terminat Camelia Potec, care a înregistrat al 15-lea timp la 400 m liber, la aproape 6 secunde de frantuzoaica Laure Manaudou, dar si la 57 de sutimi de secunda de baremul de calificare la JO de la Beijing. „În acest an vor fi doua concursuri, criteriu de calificare. Asta înseamna ca, în loc de un program de antrenament linistit, va trebui sa pregatim varfuri de forma”, a explicat Doina Sava, antrenoarea Cameliei Potec si a lui Dragos Coman.